Coș de cumpărături 0,00 lei

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Connect with Facebook

Pastele bune nu au nevoie de prea multe ingredinte pe lângă. La fel e și cu aceste paste cu cerneală de sepie. Tot ce trebuie să faci este un sos de parmezan cu puțin usturoi, o spumă din lapte de capră și să fierbi pastele, desigur.

 

Ingrediente (pentru 2 porții):

  • tagliatelle artizanale cu cerneală de sepie, de la Christine Le Tennier: 200 g
  • lapte de capră: 1 cană
  • unt: 1 lingură
  • stoc de pește: 1 cană (poate fi înlocuit cu stoc de pui sau de degume)
  • parmezan: 1/2 cană
  • Smântână min 32% grăsmie: ½ cup
  • usturoi: 2-4 căței
  • sare și piper după gust

 

Pentru spuma de lapte:

  • Lapte de capră: 1 cană
  • (opțional: lecitină de soia: ¼ linguriță)
  • usturoi: 1 buc
  • cimbru proaspăt (sau busuioc)

 

Pentru ornat (opțional)

  • Fulgi de usturoi
  • Parmezan
  • Microgreens

 

Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

 Curăță usturoiul, zdrobște-l puțin și pune-l în laptele călduț pentru a face o infuzie. Când usturoiul e moale, scoate-l. 

Într-o oală, topește untul și călește usturoiul întreg, ușor zdrobit cu lama cuțitului. Adaugă vinul și lasa-l să scadă jumătate. Adaugă stocul de pește și las-l din nou să scadă. Scoate usturoiul. Adaugă parmezanul și smântâna amestecând continuu. Lasă sosul la foc mic până sunt gata și celelalte elemente ale preparatului

Pentru spumă.

Amestecă laptele infuzat cu usturoi cu cimbru proaspăt și adu-l la punctul de fierbere. Folosește apoi un blender de mână pentru a face spuma. Sau poți folosi acest Foam Maker ce face o minunată spumă atât cu lichid rece cât și cu lichid cald.

 Așează pastele în farfurie, pune sosul și termină cu spuma de lapte. Ornează cu fulgi de usturoi, bucăți de parmezan sau parmezan ras și poftă bună! 

Opinia dumnevoastră despre produs

Spune-ți părerea despre: Tagliatelle cu cerneală de sepie și spumă din lapte de capră

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.

Tagliatelle cu cerneală de sepie și spumă din lapte de capră

În stoc

Cod produs: RET28S
Tagliatelle cu cerneală de sepie, sos de parmezan cu stoc de pește și spumă din lapte de capră.
Produs Cantitate
Tagliatelle cu cerneală de sepie, 200 gr de la CHRISTINE LE TENNIER

Preț: 25,00 lei

Preț Special: 20,00 lei

Foam Kit Deluxe de la 100%Chef
219,00 lei
Lecitină de soia, pudră, 100g, de la Louis François
93,99 lei
Râșniță sare roz de Himalaya 100g de la GOURMET IN LOVE
43,00 lei
SAU
Specificațiile Produsului
Country of Manufacture România
Gramaj Nu